Пещерен клуб и Спелео училище София
Пещерен клуб и Спелео училище София
Българска Федерация по Спелеология
Основно меню
Начало
Клубът
Спелео Училище
Технически описания
Новини
Форум
Галерия
Полезно
Контакти
Кой е тук?
В момента има 38 посетителя в сайта

Пещерна експедиция Украйна 21-30.12 . 2007г Печат
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 
Автор: ПКСУ София   
Четвъртък, 03 Януари 2008г.
   Успешно завърши четвъртата за 2007 година Българска пещерна експедиция в Украйна , в която взеха участие 16 човека от три софийски пещерни клуба. Спелеолозите прекараха 5 дни под земята в лагер Академика в пещерата Кристална. Разделени по групи всички взеха участие в картирането на пещерата. Бяха добавени нови 2,5 км към картата, който се свързаха с галерии, картирани при предходната българска експедиция през март 2007г. С това картата на централната част вече е завършена. Фотографския екип също беше силен и успя да заснеме много от красивите кристали, с който е осеяна пещерата, за да може българската общност да се запознае с феномените на гипса.


 Въпреки че следващата поставена цел беше пещерата Озьорная, групата се запъти директно към Млинки, където само преди няколко дни украинските пещерняци откриха километри нови части. Българското присъствие в Озьорная не бе толкова необходимо, тъй като само месец по-късно, в края на януари, ще се проведе Украинска експедиция там, на която също сме поканени. В Млинки бяха прекартирани някои стари и картирани нови части. Направиха се и опити за разширяване на тесни пространства и проникване в нови галерии. Заснети бяха и кристали с впечатляващи размери.
Макар да бе свършена доста работа, перспективите на Украинските пещери са огромни и има още много галерии, които трябва да се проучат и картитат. Приятелските отношения, които се създадоха между българските и украинските спелеолози предвещават бъдещи съвместни действия в тази насока.

 

 

 
Къде ще ходим
Календар на републикански, клубни и други прояви...
Последни албуми в галерията
Партньори

outsider_logo

Алпи

Стената

Go!Outdoor

Булинс


 

© 2024 Пещерен клуб и Спелео училище София
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.