Пещерен клуб и Спелео училище София
Пещерен клуб и Спелео училище София
Българска Федерация по Спелеология
Основно меню
Начало
Клубът
Спелео Училище
Технически описания
Новини
Форум
Галерия
Полезно
Контакти
Кой е тук?
В момента има 10 посетителя в сайта

Експедиция "Гинци 2009" Печат
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 
Автор: ПКСУ София   
Петък, 04 Септември 2009г.

Приключи национална експедиция "Гинци 2009".

25 септември 2009

В нея взеха участие над 25 души от софийските клубове "София", "Академик", "Искър", пловдивският "Пълдин", хасковският "Аида", както и гостенка от Санкт-Петербург (Русия).

Лагерът беше устроен в местността "Билин дол" над селото. По време на експедицията съгласно предварителната програма бяха осъществени прониквания в пещерите "Ел Сагуаро", "Тизоин", "Големата Балабанова", "Далечната", "Таневската", "Първата сутрин" и "Радолова яма". Беше отхвърлена значителна по обем изкопчийска работа, прецизно повърхностно привързване на входове, цялостно преекипиране на "Тизоин", теренни обходи на скалните венци и др. Беше извършен и първи полеви тест на системата за картиране "ДистоХ" в "Таневската пещера", който показа добри резултати. В голямото Сагуаро беше преминат блокажа на дъното. Резултатът е около 20 метра нови части (все още некарти рани), но се стига до пясъчен сифон без никакъв просвет. Изгледите за продължение в тази посока са минимални.
Като цяло експедицията протече при добра организация, за която значителен принос оказаха Александър Янев и Красимира Хронeва (група „ offroad"), Китен Топалов - комфорт и поддържане на базовият лагер, и др. Ръководството благодари на всички участници, отчита експедицията като успешна и се надява новосъздадените приятелства и контакти да продължат и за в бъдеще.

 

Наредба за провеждане на експедиция „Гинци 2009”

Уважаеми колеги

Пещерен клуб и спелео училище „София” има удоволствието да ви покани да участвате в национална експедиция „Гинци 2009”

Време и място:
Експедицията ще се проведе от 18 до 22 септември 2009 в района над с. Гинци. Сборният пункт е до ловната хижа в местността Билин дол. Нощувките ще бъдат на палатков лагер. Достъпът е с кола до края на с. Гинци и около 1 час пеша.

Цели и задачи:
Основни задачи ще бъдат: разкопаване и проучване на перспективни обекти, картиране на вече известни пещери в района. Ще се работи в следните пещери: Ел Сагуаро и Малкото Сагуаро, Тизоин, Граничарската пещера, Балабанови дупки.

Участници:
В експедицията могат да участват неограничен брой участници, заявили желанието си.

Условия за участие:
Всички желаещи трябва да имат застраховка за минимум 300лв и документ за медицински преглед.
Участниците си осигуряват сами транспорта до лагера, храната, личната и бивачна екипировка.
Организаторите ще осигурят колективната екипировка за проникване в пропасти, пособия за картиране, и необходимата техника.
Желаещите да проникват в Тизоин трябва да носят садко или неопрен.

Заявки:
Моля изпращайте заявки за участие на Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите. или на тел. 0896/682377

ПКСУ „София”

 
Къде ще ходим
Календар на републикански, клубни и други прояви...
Последни албуми в галерията
Партньори

outsider_logo

Алпи

Стената

Go!Outdoor

Булинс


 

© 2024 Пещерен клуб и Спелео училище София
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.