Пещерен клуб и Спелео училище София
Пещерен клуб и Спелео училище София
Българска Федерация по Спелеология
Основно меню
Начало
Клубът
Спелео Училище
Технически описания
Новини
Форум
Галерия
Полезно
Контакти
Кой е тук?
В момента има 11 посетителя в сайта

Резултати от техническия преглед "Церово 2010" Печат
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 
Последно
Автор: Владимир   
Вторник, 27 Април 2010г.

През уикенда се проведе регионалният технически преглед в Церово, организиран от АСКС за втора поредна година.
Този път имаше малко повече интерес, участваха общо осем отбора от четири клуба - ПК Искър с 4, ПКСУ София с 2, СПК Академик с 1, и ПК Черни връх с 1. Повечето от ентусиастите бяха завършили току що пещерните курсове, а младежите от Черни връх все още са курсисти, но всички имаха желание да се позабавляват и да покажат какво могат.

Освен тях имаше и известно количество съдии, също дошли да се забавляват Wink, и малко повече сеирджии. Добре, че поляната се оказа голяма, и имаше място за всички.

В събота рано по зарана закипя трескава подготовка. Докато отборите се събуждаха и закусваха, няколко по-ранобудни от съдиите отидоха да екипират.
Явно въпросните екипиращи не си бяха изпили кафето, защото системите се получиха доста неудобни. Кой знае от къде намериха някаква стълбичка, която закачиха на тавана... От там парапети... Наклониха без да искат тролея..., та взе, че се засече с парапета... Добре, че никой не ги гледаше.
Точно се бяха осъзнали и решиха да преекипират човешки, и взе че се появи цяла тълпа състезатели. За да не се излагат, престориха се, че точно такива системи е трябвало да има. Уж да е по-спортно.

Така или иначе, към 10 часа започна забавлението, някои тръгнаха по системите, други отидоха да картират пещерата Чантите под вещото ръководство на Иво Тачев. По някое време картиращите дойдоха на системи, а другите се запътиха към пещерата.

Няма да разказвам с подробности, някои се представиха добре, други още по-добре... Който е бил е видял, който не е бил, може да поразгледа снимките долу.

Привечер всички се прибрахме в лагера, а междувременно заваля тих и напоителен дъждец. Това явно стимулира отборите да се затворят в палатките да чертаят, а останалите се отдадохме на почивка и празнуване.

На другата сутрин имаше едно бързо препитване на възли за някои отбори, а съдиите започнаха със сметките. Правиха, струваха, смятаха, и ето го резултата:

1 място: ПК Искър - отбора на зелените, "Телата", на които не им помня имената Frown 
2 място: ПКСУ София - Виктор, Евтим и Жорката
3 място: ПК Искър - Живка, Павлин и Мишо

Награди имаше за всички участници, благодарение на магазин Алпи, Рокспорт, АСКС, Стената, колегите от Искър, и други. Шампионите освен наградата, получиха и задължението да разекипират системите.

Ето и снимки от Милото, и едно клипче на Явката от Искър.

Повече информация може да прочетете на сайта на АСКС

 
Къде ще ходим
Календар на републикански, клубни и други прояви...
Последни албуми в галерията
Партньори

outsider_logo

Алпи

Стената

Go!Outdoor

Булинс

Популярно

 

© 2023 Пещерен клуб и Спелео училище София
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.