Пещерен клуб и Спелео училище София
Пещерен клуб и Спелео училище София
Българска Федерация по Спелеология
Основно меню
Начало
Клубът
Спелео Училище
Технически описания
Новини
Форум
Галерия
Полезно
Контакти
Кой е тук?
В момента има 23 посетителя в сайта

Изложба на снимки от Младежки обмен "Изследвай и учи" Печат
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Последно
Автор: Тони   
Вторник, 13 Декември 2011г.
Снимки, видео и разкази на участниците в първия медународен проект на СНЦ "Асоциация на Спелеоклубовете в София" ви очакват на официалното откриване на изложбата на 13. 12. 2011 (вторник) от 18:30 часа

Повече за проекта

„Изследвай и учи” е мотото на младежки обмен, който се проведе между 7 и 16 Октомври 2011 година в района на Дряновския манастир, България. В реализирането на проекта взеха участие 22-ма младежи от България и Албания, които обменяха опит и знания в сферата на спелологията (наука и практика на пещерното дело) и дейностите на открито. Чрез методите на неформалното образование и основно игри и учене по двойки споделяне на личен опит младежите усвоиха базисна информация, свързана с формирането и развитието на пещерите и подземното богатство, екипировката и техниката на единично въже, методи за боравене с карта и компас, опасности в планините и пещерите, и всичко това под формата на приключение. Дряновският манастир беше арена на обмен не само на опит и знания, но и на култури, идеи, ценности. През личния контакт участниците успяха да се запознаят с културните особености на България и Албания, откривайки прилики и учейки се на толерантност, разбирателство и отговорно отношение.

Организаторите

Проекта се осъществи в партньорство между българското сдружение «Асоциaция на Спелеоклубовете в София», нестопанска организация с идеaлна цел, обединяваща кубове-любители на природата, планините и пещерите, и албанската организация «Beyond Barriers”, работеща в сферата на социализиране на младежи в неравностойно положение

Финансова Подкрепа

Този проект се реализира с финансовата подкрепа на програма “Младежта в действие” на Европейската комисия, администрирана в България от Национален център „Европейски младежки програми и инициативи”.
Ето защо и особено място в обмена зае и представянето на програмата «Младежта в действие» и нейните възможности, както и генерирането на идеи сред участниците за бъдещи съвместни проекти.

Бъдеще

Младежкия обмен „Изследвай и учи” е първата стъпка за поетапно презентиране и разпространение на спелеологията сред младежите в Албания и първата среща за много от участниците с неформалното образование и програмата „Младежта в действие”. Предстои задълбочаване на партьорството между организацията чрез развиване на основите, положени от проекта, както от страна на организаторите, така и на бъдещата активност на самите участници.
 
Къде ще ходим
Календар на републикански, клубни и други прояви...
Последни албуми в галерията
Партньори

outsider_logo

Алпи

Стената

Go!Outdoor

Булинс

Популярно

 

© 2024 Пещерен клуб и Спелео училище София
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.