Пещерен клуб и Спелео училище София
Пещерен клуб и Спелео училище София
Българска Федерация по Спелеология
Основно меню
Начало
Клубът
Спелео Училище
Технически описания
Новини
Форум
Галерия
Полезно
Контакти
Кой е тук?
В момента има 9 посетителя в сайта

Покана за участие в експедиция „Гинци” Печат
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Автор: ПКСУ София   
Четвъртък, 04 Декември 2014г.

Пещерен клуб и спелео училище „София” организира за поредна година експедиция "Гинци".

Време и място:

Експедицията ще се проведе на 12, 13 и 14 декември 2014 г. (петък – неделя), в района на с. Комщица. Ще се спи на палатки. Достъпът е с кола по черен път.

Цели и задачи:

Основните задачи ще бъдат свързани с поставянето на капани за биоспелеоложки проучвания. Планира се поставяне на 2 типа капани: почвени и MSS. Други цели са свързани с мониторинг на пещеролюбиви прилепи в пещера Шамака. Поради спецификата на тази дейност, тя ще бъде извършена от малка група доброволци под ръководството на специалисти от Националния природонаучен музей, които ще направят оценка на числеността на прилепите без да ги обезпокояват. По време на експедицията е планирано още: проникване в Граничарската пещера с цели повишаване на спортно-техническата подготовка на участниците и довършване на картировката в пещерата, теренен обход, набелязване на обекти, както и продължаване работата по разкопаване на перспективни такива. В района на бивака има изграден полигон за обучение и тренировка в техниката на единичното въже, подходящ както за млади пещерняци, така и за пещерняци желаещи да повишат нивото на спортно-техничеките си умения.

Участници:

В експедицията могат да участват неограничен брой участници, заявили желанието си.

Условия за участие:

Всички желаещи трябва да имат застраховка за минимум 300 лв. и документ за медицински преглед. Участниците осигуряват сами транспорта си до лагера, личната и бивачна екипировка (лични палатки, шалте, спален чувал, посуда: вилица, лъжица, канче, купичка), лична екипировка за проникване във вертикални пещери (пещеризон – може и кордура). Храната е частично осигурена от БФСп. Организаторите ще осигурят колективната екипировка за проникване в пропасти, картировачни пособия, биоспелеоложките капани, аптечка, обща посуда за базов лагер и др.

При подготовката на багажа си имайте предвид, че температурите декември месец най-вероятно ще са минусови.

Заявки:

Моля изпращайте заявки за участие на: Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите.  

 
Къде ще ходим
Календар на републикански, клубни и други прояви...
Последни албуми в галерията
Партньори

outsider_logo

Алпи

Стената

Go!Outdoor

Булинс


 

© 2024 Пещерен клуб и Спелео училище София
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.