kurs-PKSU-Sofia

Какво ще се случва по време на нашия курс?
За около 3 месеца и половина – всеки уикенд ще имаме практики по скали и пещери. Един ден през седмицата (сряда, от 19:00 часа) ще провеждаме теоретични занятия.

Ще научите: как да се движите по въже – не само надолу на рапели, а и нагоре на самоход (техниката на единичното въже – Single Rope Technique); как да връзвате възли, така че да висите спокойно на тях без да се развързват; как да се придвижвате във водни и хоризонтални-лабиринтни пещери; как се осигурява първа долекарска помощ; какви пещерни животинки се срещат и приличат ли на извънземни и още доста нови и интересни неща. А вечерите около лагерния огън ще си разказваме интересни истории от изминали експедиции по света и у нас.

Накрая разбира се ще има изпит и издържалите го ще получат сертификат и карта за завършил курс „Пещерняк”.

Таксата за курса е 120 лв., като може да се заплаща и на вноски.

Включва застраховка и осигуряването на специализирана екипировка за проникване в пещери и пропасти по време на курса: въжета, карабинери, ленти, седалки, каски, осветление.

Не включва лична екипировка: палатки, спални чували, шалтета, дрехи за влизане по пещерите и т.н. В тази част ще има другарска взаимопомощ.

Първа сбирка на 21 февруари (сряда) 2018 г. от 19:00 часа, в клубното ни помещение на ул. Кирил и Методий 42. Входът е през двора на сградата. Намира се на първия етаж в дясно, зад метална врата с надпис „Клуб на пещерняка“. Среща в 19:00 часа в двора отпред.

Тогава ще ви разкажем кои сме, с какво се занимаваме, от къде си носим кал и ще разберете в какво се забъркахте :)

Първа практика в пещера – 24 февруари (събота). Ще посетим необлагородена пещера (така както ще бъде през цялото време на курса).

За повече информация и записване:
0898 360 429 – Енчо Енчев,
0888 688 999 – Тони Влайкова
Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите.