Пещерен клуб и Спелео училище София
Пещерен клуб и Спелео училище София
Българска Федерация по Спелеология
Основно меню
Начало
Клубът
Спелео Училище
Технически описания
Новини
Форум
Галерия
Полезно
Контакти
Кой е тук?
В момента има 20 посетителя в сайта

Експедиция “Черепиш-2007” Печат
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Последно
Автор: ПКСУ София   
Понеделник, 16 Април 2007г.

От 30 март до 8 април, в района разположен между с.Лютиброд и гара Черепиш, пещерен клуб “Стрешеро”- Враца проведе поредната експедиция за проучване на пещерите в района.
Целта на експедицията беше да се приключи изследването, картирането, координирането и фото документирането на пещерите с оглед бъдещото съставяне на книга пещерите в Черепишкия район.

В проявата участваха общо 25 души, от който 15 представители на клуба домакин, 3-ма от ПК ”Хеликтит”, 2-ма от ПК ”Искър” и 2-ма от ПК ”София” всичките от София и 2-ма от ПК ”Протей”-Сливен. Бяха изследвани и картирани 23 пещери, извърши се локализация, маркиране, снемане на координатите с GPS, фото заснемане на входовете на 22 пещери в района на Шишманов рид, както и на 12 обекта по поречието на р.Искър и местността Заград. Същевременно бе работено в местността Подравнището, където бе картирана пещерата Шугавата. Бяха се снеха нейните координати, както и на пещерата Новата. Като цяло бяха фото заснети панорамни снимки на района и входовете на повече от 40 пещери. В заключение може да се каже, че проучването на района е приключено в общи линии, но разбира се все още има какво да се прави там.

 
Къде ще ходим
Календар на републикански, клубни и други прояви...
Последни албуми в галерията
Партньори

outsider_logo

Алпи

Стената

Go!Outdoor

Булинс

Популярно

 

© 2023 Пещерен клуб и Спелео училище София
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.