Пещерен клуб и Спелео училище София
Пещерен клуб и Спелео училище София
Българска Федерация по Спелеология
Основно меню
Начало
Клубът
Спелео Училище
Технически описания
Новини
Форум
Галерия
Полезно
Контакти
Кой е тук?
В момента има 39 посетителя в сайта

Зелениада Печат
Оценка на читателите: / 2
Слаба статияОтлична статия 
Автор: ПКСУ София   
Сряда, 27 Юни 2007г.

Клубът е логистичен партньор и осигурява специализираната екипировка в организираната на 7-8 юли Зелениада. Тя ще се проведе в Северна Рила над с. Самораново. Организатори са екологично сдружение „За Земята“ и Британски Съвет.

Зелениадата се състои от триатлон от 3 спорта - ходене пеша, катерене и колоездене и фестивал с много танци, песни, баби и баници, филмчета и демонстрации. Състезанието по време на Зелениадата е за всички: напреднали и любители, големи и малки, състезатели и наблюдател и ще протече в рамките на един ден (07.07.07г), а награждаването ще е на следващия ден. Участниците могат да изберат дали да преминат целия маршрут или само част от него. Предварителната регистрация е задължителна и става он-лайн в срок до 5 юли 2007г включително на адрес http://www.zazemiata.org/youthadventure.

Маршрута включва ходене по маркирана туристическа пътека, (с нормално темпо около 2.30 ч.) с обща денивелация около 400м., катерене с ниско ниво на трудност (максимално 3-та категория). Денивелацията е 180м., колоездене - 6км по черен път и 10км по асфалтов път. Нужен ти е личен велосипед в пълна изправност (велосипедите ще бъдат проверявани преди старта от специален екип) и КАСКА. Наградите ще зависят от класирането по време в отделните спортове и са спортна екипировка и дрехи, осигурени от спонсорите ни - различни магазини за спортна екипировка. , а и кой е казал, че само първите ги награждават?! Специалната награда е предоставена от Британски съвет България - пътуване до Обединеното кралство и посещения в Национален парк Lake District. Тя ще бъде изтеглена чрез томбола измежду всички участници в триатлона на възраст 18-30 години . Победителят ще се включи в групата от 10 българи и 10 албанци, които ще посетят националния парк в рамките на проекта Play it green  и ще участват в представянето ни в Манчестър заедно с още девет младежки спортни проекта на Съвета пред многобройна публика.

Паралелно със състезанието ще се проведе фестивал-панаир над село Самораново. В него ще вземат участие местни самобитни фолклорни групи за танци и песни, занаятчии, собственици на къщи за гости в района. Ще има презентации на различни фирми за спортно оборудване и туристически агенции. Всички ще могат да се включат в множество обучения по народни песни и танци, готвене, оказване на първа помощ на пострадали хора и диви животни. Освен това ще има и представяния и демонстрации на различни екстремни спортове. Ще бъде организирана туристическа борса, която ще има за цел да свърже местните хора, желаещи да развиват алтернативен туризъм, и отговорните за това институции и туристически агенции. Фестивалът ще продължи през двата дни.

Вечерта на 7 юли ще има голям концерт на открито на поляната, с огньове и много смях.

След триатлона и фестивала ще има дебат, които организираме, за да отворим достойна сцена за големия въпрос: “Устойчиво управление на Националните паркове в България”.

 
Във всяка спасителна акция
... е застрашен живота и на други хора...

Сбирки всяка сряда след 19.00 ч.
в Клуб на пещерняка, ул. Кирил и Методий 42, ет. 1
Къде ще ходим
Календар на републикански, клубни и други прояви...
Последни албуми в галерията
Партньори

outsider_logo

Алпи

Стената

Go!Outdoor

Булинс


 

© 2024 Пещерен клуб и Спелео училище София
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.