Пещерен клуб и Спелео училище София
Пещерен клуб и Спелео училище София
Българска Федерация по Спелеология
Основно меню
Начало
Клубът
Спелео Училище
Технически описания
Новини
Форум
Галерия
Полезно
Контакти
Кой е тук?
В момента има 19 посетителя в сайта

Експедиции
Словения 2009 - Дневник Печат
Автор: Владимир   
Сряда, 14 Октомври 2009г.

С известно закъснение, но ето дневника на експедиция Словения 2009, воден старателно от Джу.

10 юли
- официалната среща пред Папи е в 17.00 часа, но целия екипаж се събира до 21.30 часа
- цялата кавалкада потегля в  22.00 часа – общо 5 коли и 19 човека
- не се спира да се кара цяла нощ, като шофьорите се сменят; минаваме Сърбия и Хърватска

 
Експедиция "Гинци 2009" Печат
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 
Автор: ПКСУ София   
Петък, 04 Септември 2009г.

Приключи национална експедиция "Гинци 2009".

25 септември 2009

В нея взеха участие над 25 души от софийските клубове "София", "Академик", "Искър", пловдивският "Пълдин", хасковският "Аида", както и гостенка от Санкт-Петербург (Русия).

 
Словения: равносметка Печат
Оценка на читателите: / 5
Слаба статияОтлична статия 
Автор: milena   
Петък, 28 Август 2009г.

Цеци. Цветан Остромски. Кой пещерняк не е чувал за него и способностите му? За да не изневерява на принципите си за пореден път закъснява. След като срещата е обявена за 19:30 часа, наш Цецко се появява в 21:20 часа. Багажа вече е на солидна камара и е готов за товарене по колите. Последни приготовления – един забравил главата на газовия котлон, друг якето си (а може и същия) и други подобни. Проблемите се решават в крачка, както винаги и всичко е на шест. До границата се напасваме и синхронизираме помежду си. Един бърза, друг изостава. Нормално.

Пещерна експедиция „Словения Юли 2009” започва...

 
Крубер - Вороня Печат
Автор: ПКСУ София   
Петък, 30 Май 2008г.

По време на Януарската експедиция в Украйна на пещерата Озьорна, бяха проведени няколко разговора с Генади Самохин - президент на УСА и Юри Касян за предстоящата украинска експедиция на Вороня. Клуб София получи принципна покана за участие в това начинание. За съжаление, чак сега се уточниха датите и броя на българите в тази експедиция...
Клуб София започва подготовката на доста амбициозно начинание, надяваме се с подкрепата на федерацията и цялата спелео общност. Както винаги досега - Украйна, Сарма - отваряме инициативата за пещерняци от цяла България и очакваме заявки за участие... Сериозността на начинанието ще наложи високи критерии и изисквания. Експедицията ще се проведе от 23 август до 20 септември и ще наблегне на картирането на наскоро проучени участъци, както и търсене на нови галерии близо до повърхността. Скоро ще имаме и финансовите разчети, но предполагам няма да се различават много от тези за Сарма... А има само 2 месеца... Надявам се, че тази идея ще намери поддръжници и ще се осъществи.

Благодаря ви и доскоро

Оги Стоянов 

 
Сарма 2007 Печат
Автор: Желязко Мечков   
Сряда, 16 Април 2008г.
Експедиция Сарма 2007-2008 се осъществи съвместно с пещерняци от спелео клуб „Арабика“, гр. Иркутск. От тях именно в средата на 2007 година дойде и поканата осем българи да се присъединят към подготвяната зимна експедиция в Кавказ. Под ръководството и с помощта на БФСп се извърши основната част от приготовленията по заминаването на определения както следва състав: Желязко Мечков – ръководител, Енчо Енчев, Александър Колев, Светломир Станчев, Игор Руняшки, Димитър Фотев, Делчо Топалов (клуб „София“) и Павлин Димитров (клуб „Хеликтит“)
От руска страна състава беше: Александър Осинцев - ръководител на експедицията, Сергей Шипицин, Валентин Ахмадишин, Иван Казанцев, Алексей Трегубов, Димитрий Соколников, Димитрий Черепанов, Димитрий Грабовски.

 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 Следваща > Край >>

Страница 6 от 8
Къде ще ходим
Календар на републикански, клубни и други прояви...
Последни албуми в галерията
Партньори

outsider_logo

Алпи

Стената

Go!Outdoor

Булинс


 

© 2024 Пещерен клуб и Спелео училище София
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.