Пещерен клуб и Спелео училище София
Пещерен клуб и Спелео училище София
Българска Федерация по Спелеология
Основно меню
Начало
Клубът
Спелео Училище
Технически описания
Новини
Форум
Галерия
Полезно
Контакти
Кой е тук?
В момента има 36 посетителя в сайта

Експедиции
Украйна 2007 Печат
Автор: О.Стоянов - Kenoby   
Вторник, 10 Април 2007г.
02.03
Колите на Коцето с Янев, Светльо и Ники и на Жоро с Остромски, Паров и Сашка тръгнаха към Русе в ранната привечер, а ние с Киро, Китен и Яна към 23.00. Идеята на първите бе да спят в Русе и рано сутринтада минат Дунав мост.
 
Озерная 2005 Печат
Автор: Невена Панайотова   
Събота, 10 Февруари 2007г.
На 14 декември 2005 сутринта се озовахме пред украинското посолство. Китен Топалов, Пламен Спилков, Явор Петков и аз, Невена Панайотова, тръгнахме с бодра крачка към вратата на посолството, за да си подадем докуентите за визи. Стигнахме вратата и Пламен се сети, че си е забравил паспорта у дома. Служителят отвори вратата услужливо, ние го погледнахме... и се обърнахме да си вървим.
 
Мугла 2005 Дневник Печат
Автор: Огнян Стоянов   
Събота, 11 Ноември 2006г.
По дневника на експедицията на
Огнян Стоянов - Kenoby
 
“МУГЛА 2005” Печат
Оценка на читателите: / 6
Слаба статияОтлична статия 
Автор: Кирил Стоянков   
Събота, 11 Ноември 2006г.

ЦЕЛ И ЗАДАЧИ

Основната цел на експедицията е работата в пещерата Камбанките. Тя е открита през 1987 г. и в момента завършва с невъзможен за преминаване тесняк, който обаче продължава. Дълбочината на пещерата за сега е -158 м. Намира се на 1625 м. н.в. под вр. Картала в местността Дормуз гьол. Развива се в масивни мрамори от добростанската мраморна свита, в близост до разсед, отделящ риолитите от палеогенските седименти, и има теоретичен потенциал от около 300-350м денивелация. Има характерната морфология на пещерите, които са в разсед. Протичащата в пещерата река най – вероятно се свързва с извори на 1250 м.н.в. Работата в пещерата ще е организирана в две основни направления –разширяване на дънния тесняк с ударно–пробивна техника и работа по комините и непроучени части, които са по основната галерия. Целта е търсене и намиране на продължение на пещерата и увеличаване на нейната дължина и дълбочина. Районът на нашата експедиция е с голям потенциал, но малко проучен. Втората основна цел на експедицията ще бъде търсенето и проучването на нови пещери в района.
На трето място, като цел, си поставяме да създадем и укрепим контактите, надяваме се да спомогнем за подобряване на съвместната работа между хората от различните клубове в страната и чужбина.
Във времето, когато не се работи, тези, които имат желание, ще имат възможност да посетят различни природни и културни забележителности в района. Близки и удобни за посещение са Дрангалежката пещера, пещерите около селата Триград и Ягодина, както и Ледницата до едноименната хижа над с. Гела.

 
Дурмитор 2004 Печат
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 
Автор: Димитър Фотев   
Събота, 11 Ноември 2006г.
Планината Дурмитор се намира в северната част на автономната област Черна гора в република Сърбия. Прилича на нашия Пирин, високите части. Изключителен карст, според сръбски проучвания на места с дълбочина на геоложкия пласт до 5 км.
Международната експедиция “Дурмитор 2004” се проведе между 1 и 19 август в сърцето на планинския масив, с базов лагер на 2100м н.в. на 15 км от най-близкото населено място (ски-центъра Жабляк). В проучването на околните масиви се включиха около 40 пещерняци от следните страни: България, Босна и Херцеговина, Великобритания, Полша, Русия, Словения, Сърбия, Унгария, Хърватска.
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 Следваща > Край >>

Страница 8 от 8
Къде ще ходим
Календар на републикански, клубни и други прояви...
Последни албуми в галерията
Партньори

outsider_logo

Алпи

Стената

Go!Outdoor

Булинс


 

© 2024 Пещерен клуб и Спелео училище София
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.