Пещерен клуб и Спелео училище София
Пещерен клуб и Спелео училище София
Българска Федерация по Спелеология
Основно меню
Начало
Клубът
Спелео Училище
Технически описания
Новини
Форум
Галерия
Полезно
Контакти
Кой е тук?
В момента има 38 посетителя в сайта

Проучване
За пещерите Печат
Оценка на читателите: / 2
Слаба статияОтлична статия 
Автор: Владимир   
Четвъртък, 12 Октомври 2017г.

vili-niaМога да затворя очите си и да си представя първия път, в който се озовах в обятията ти. Беше твърде разтърсващо за да го забравя. Всички предизвикателства, които ми показа. Веднага те познах, не по обещанието за лесен път, а по безбройните ти лабиринти и все-помитащото щастие да съм с теб. Понякога си назъбена, изпълнена с изненадващи ледени водопади, понякога ме караш да чакам и ме оставаш с несигурно бъдеще и липса на собствени сили да се справя.

Нищо не ме е правило по-безпомощна от силите на собствената ти стихийност. Имаш толкова имена. Толкова различни лица. Можеш да се окичиш с безценни кристали, или да обсипеш сводовете си с кал, но винаги си точно такава каквато си. Не ти е нужен грим, не ти е нужна светлината на ничии прожектори. И независимо дали някой ще те нарече красива или грозна ти винаги ще си с едно основно качество – неповторима.

 
Манолова дупка, град Неделино Печат
Оценка на читателите: / 2
Слаба статияОтлична статия 
Автор: Кирил Стоянков   
Понеделник, 15 Ноември 2010г.

Ето и репортаж за проучването по БТВ Новините от 17 ноември.


В събота, 13 ноември 2010г, група от ПКСУ "София" в състав Владимир Георгиев (Влад), Кирил Стоянков (Кики) и Илиана Минева осъществихме проникване, картографиране и фото и видео документиране на нашумялата през изтеклата седмица Манолова дупка край град Неделино.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=672030

 
Гинци - Ертополье и Балабанова Печат
Автор: Владимир   
Сряда, 01 Септември 2010г.

Миналия уикенд решихме да загреем за идващата експедиция, и се отбихме до познатите пещери над Гинци. Групата ни беше неголяма, в състав: Боби, Евтим, Ива, Марина, дедо ни, Светльо, Владо.

Аз и Боби отидохме до Етрополье, където явно никой не е ходил до дъното от 20-ина години. Минахме тясна цепка в единия ръкав, но за съжаление свърши на 8-9м по-надолу. В другия ръкав работата предстои, а тесняците си чакат. Останалите отидоха на познатото място, да се опитват да влезнат в Малката през Голямата...
В неделя всички дружно отидохме в Голямата. Марина и аз полазихме до красивите части след полусифона, а другите продължиха с копането.
В крайна сметка от тесняка към Малката почти не остана, ще го свършим другия уикенд на експедицията и ще видим какво следва след него. След полусифона също беше интересно, а имаше и попътен вятър.

Снимки от ходенето.

 
Етрополе 1-2 май Печат
Оценка на читателите: / 3
Слаба статияОтлична статия 
Автор: Борис   
Вторник, 04 Май 2010г.

Действието започва, както обикновено, още в сряда на клубната сбирка. Владо агитира народа за съботно-неделно Етрополе, но на първо четене няма много желаещи. Аз (Борис) не знам дали няма да се наложи да работя през weekend-a и отговарям уклончиво на предложението. Разбираме се да се чуем допълнително и така.

 
Газеничето вече е -72м Печат
Автор: Владимир   
Понеделник, 30 Ноември 2009г.

30/11/09

Тази събота отново бяхме в района за да маркираме входовете на двете пещери, да разширим тесняка в Газеничето и да проверим какво се случва с последния отвес. В крайна сметка тесняка си остана все толкова тесен, но успяхме да спуснем отвеса след него, който се оказа към 18м. След него отново има стеснение, и е възможно пещерата да продължава. Дълбочината стана -72м.

 
<< Начало < Предишна 1 2 3 Следваща > Край >>

Страница 1 от 3
Къде ще ходим
Календар на републикански, клубни и други прояви...
Последни албуми в галерията
Партньори

outsider_logo

Алпи

Стената

Go!Outdoor

Булинс


 

© 2024 Пещерен клуб и Спелео училище София
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.