Пещерен клуб и Спелео училище София
Пещерен клуб и Спелео училище София
Българска Федерация по Спелеология
Основно меню
Начало
Клубът
Спелео Училище
Технически описания
Новини
Форум
Галерия
Полезно
Контакти
Кой е тук?
В момента има 12 посетителя в сайта
Добре дошли на нашата страница
  От тук ще разберете кои сме ние-
членовете на Пещерен клуб София ,
къде лазим и от къде си носим кал в къщи...
Ще разберете що е туй спелеология и колко от тази наука е спорт и купон...
Ще разгледате много снимки не само от пещери...


... и най вече ще се докоснете до вълшебството на подземния свят...
Ето и най актуалното:


Пещерен сбор "Тюленово - 2008"
Понеделник, 23 Юни 2008г.

СНЦ „Спелеоклуб“ - Варна
гр.Варна, ул.“Преслав“ 30, тел. 0889 103 647, e-mail: Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите.  

Уважаеми колеги,
Ръководството на Сдружение „Спелео клуб“ към ТД „Родни балкани“ - Варна, има удоволствието да Ви покани на организираната поредна проява по Северното Българското черноморие.
Целта на Пещерен сбор „Тюленово – 2008“ е да се извършат замервания за окончателно позициониране на пещерите върху картата на повърхноста, да се запознаят участниците със своеобразието на морските пещери, да се даде възможност за среща със Скъпи приятели в едно от малкото запазените естествени кътчета на Североизточна България.
Право и условия за участие. В сбора могат да участват всички пещерни клубове от страната с неограничен брой представители. За тези, които ще проникват в пещери или ще ползват скални маршрути е необходима застраховка според финансовите възможности.
Време: 14 - 20 юли 2008г.
Място: Залива на с. Тюленово общ. Шабла.

 
Крубер - Вороня
Петък, 30 Май 2008г.

По време на Януарската експедиция в Украйна на пещерата Озьорна, бяха проведени няколко разговора с Генади Самохин - президент на УСА и Юри Касян за предстоящата украинска експедиция на Вороня. Клуб София получи принципна покана за участие в това начинание. За съжаление, чак сега се уточниха датите и броя на българите в тази експедиция...
Клуб София започва подготовката на доста амбициозно начинание, надяваме се с подкрепата на федерацията и цялата спелео общност. Както винаги досега - Украйна, Сарма - отваряме инициативата за пещерняци от цяла България и очакваме заявки за участие... Сериозността на начинанието ще наложи високи критерии и изисквания. Експедицията ще се проведе от 23 август до 20 септември и ще наблегне на картирането на наскоро проучени участъци, както и търсене на нови галерии близо до повърхността. Скоро ще имаме и финансовите разчети, но предполагам няма да се различават много от тези за Сарма... А има само 2 месеца... Надявам се, че тази идея ще намери поддръжници и ще се осъществи.

Благодаря ви и доскоро

Оги Стоянов 

 
АНУЛИРА СЕ ТЕХНИЧЕСКИЯ ПРЕГЛЕД
Вторник, 20 Май 2008г.

Уважаеми колеги,
Информираме ви, че до края на обявения за получаване на заявки за Участие в техническия преглед срок 19 май 2008 г. в офиса на БФСп се получиха заявки само от 3 от общо 14-те клуба , които потенциално можеха да участват в проявата. Същите са заявили участие на общо 5 отбора, тоест два пъти по -малко от изискващата се от наредбата бройка. Клубовете “Академик” и “Хеликтит” – София писмено отказаха участието си в прегледа по причини от административен характер (осигуряване на отпуск на състезателите).
Предвид на това, и в съответствие с Наредбата за провеждане на сбора, провеждането на прегледите по оповестения начин се анулира! В рамките на сбора ще се проведе импровизирано състезание. За подробности по въпроса, се обръщайте към г-дата Тр.Даалиев, В.Пелтеков и Н.Дончев на мястото на сбора!
Съобщаваме ви, също така, че на свое Заседание състояло се на 19.05.2008 г. УС на БФСп преразгледа частта от Наредбата на техническия преглед отнасяща се до санкциите и с решение прие следната нова редакция: “ Участието на клубовете в прегледите им дава предимство при включване на техни членове в национални и международни прояви при равни други условия”.

Алексей Жалов
Българска Федерация по Спелеология 

 
НАЦИОНАЛЕН ПЕЩЕРЕН СБОР “КРУШУНА 2008” , НАЦИОНАЛЕН ТЕХНИЧЕСКИ ПРЕГЛЕД НА КЛУБОВЕТЕ
Понеделник, 17 Март 2008г.
Уважаеми колеги,Имаме удоволствието да Ви поканим да участвате в Националния сбор на българските пещерняци "Крушуна 2008" и Националните технически прегледи за купата в памет на “В. Недков и В. Чапанов”, които ще се проведат от 21 до 25 май 2008 г. край с. Крушуна, Ловешка област. Сборът се организира от пещерен клуб “Студенец” при туристическо дружество “Кайлъшка долина” - Плевен под егидата на Българска федерация по спелеология, а техническите прегледи от Българската федерация по спелеология и подкрепата на пещерен клуб “София”, София.
 
КУРС ЗА КАРТИРАНЕ, ТЕХНИЧЕСКО УСЪВЪРШЕНСТВАНЕ, СПАСИТЕЛИ
Сряда, 21 Май 2008г.

Уважаеми колеги,

Една от основните задачи на БФ Спелеология е да повишава квалификацията на своите членове!
Необходимостта от провеждането на курсове за уеднаквяване на подготовката  и изявеното желание на пещерняци от различните клубове да се обучават,  отново стимулират  УС на БФСп да  организира и проведе платени курсове за обучение на специализирани  и педагогически кадри .
Времетраенето на курсовете е 9 денонощия (вкл. дните на пристигане и отпътуване).       
Цената на всеки от изброените курсове за пещерняците от клубовете колективни членове на федерацията ще бъде 100 лева, а цената за такива, които не са членове на федерацията ще бъде  200 лева. Посочените суми  включват  хранене, нощувка, организационни разходи, издръжка на инструкторите, консумативи  и др.
Ø    Време на провеждане на курсовете от  25 юли   до 03  август  2007 г.
Ø    Място на провеждане: Национален пещерен дом “Петър Трантеев” – с.Карлуково, Ловешка обл.
Ø    Регистрацията на участниците : ще започне на  25 юли (петък)   вечерта от 21.00 ч и ще приключи в 10.00  часа на 26-ти  юли  2008 г.
Ø     Начало на приемните изпити:  26-ти юли 2008 г.  10.30 ч.

ДАЙТЕ СВОЯТА ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ НА ОГИ ИЛИ ЯНКО ДО 1 ЮЛИ 

 
Курс 2007-2008 приключи
Вторник, 15 Април 2008г.
В периода 2007г. - 2008г., ПК “София” проведе курс за обучение на начинаещи пещерняци. Въз основа на показаните умения и знания по време на практическия и теоретичния изпит, състояли се на 25.03.2008г. и 30.03.2008г. в района на с. Гара Лакатник, комисия в състав :
Кирил Стоянков , Желязко Мечков и Янко Кръчмаров от ПК “София” Удостоверява със званието “Пещерняк” следните лица :
 
1.Виолета Желязкова
2.Любомир Иванов
3.Александър Лазаров
4.Пирин Малинов
5.Карина Апостолова
6.Гергана Кацарова
7.Ася Джамбазова
8.Камен Нинов
9.Димитър Чохаджиев
10.Биляна Василева
11.Ивелина Минева
12.Ирена Стамболиева
13.Вихрена Нинова
14.Деница Йовева

и със званието “Млад Пещерняк” следните лица :
1.Веселин  Йовев

Отличниците, а и не само те да почерпят...
 
Членски карти
Събота, 15 Март 2008г.
За издаването на нови клубни членски карти е необходимо всички настоящи и бъдещи членове на клуба да се сдобият с по една снимка - паспортен формат и да ми я дадат до сряда 19.03.
 
<< Начало < Предишна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следваща > Край >>

Страница 20 от 28

Сбирки всяка сряда след 19.00 ч.
в Клуб на пещерняка, ул. Кирил и Методий 42, ет. 1
Къде ще ходим
Календар на републикански, клубни и други прояви...
Последни албуми в галерията
Последно публикувано
Партньори

outsider_logo

Алпи

Стената

Go!Outdoor

Булинс

Популярно

 

© 2023 Пещерен клуб и Спелео училище София
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.