Пещерен клуб и Спелео училище София
Пещерен клуб и Спелео училище София
Българска Федерация по Спелеология
Основно меню
Начало
Клубът
Спелео Училище
Технически описания
Новини
Форум
Галерия
Полезно
Контакти
Кой е тук?
В момента има 30 посетителя в сайта
Добре дошли на нашата страница
  От тук ще разберете кои сме ние-
членовете на Пещерен клуб София ,
къде лазим и от къде си носим кал в къщи...
Ще разберете що е туй спелеология и колко от тази наука е спорт и купон...
Ще разгледате много снимки не само от пещери...


... и най вече ще се докоснете до вълшебството на подземния свят...
Ето и най актуалното:


Първа среща на АСКС
Петък, 14 Март 2008г.
Асоциацията на спелоклубовете в София реши първата среща на клубовете,членуващи в нея да се състои на 22-23.03. на Миланово, до Лакатник. Ще се позапознаем, ще се поровим наоколо, курса ще може да тренира по въжетата, а за вечерта дори се 'прокрадна' идеята за агне... Ако има и други идеи - споделете ги.
 
КОМПЛЕКСНО CЪСТЕЗАНИЕ ЗА КУПА "50 ГОДИНИ ПК ЧЕРНИ ВРЪХ"
Вторник, 04 Март 2008г.

Уважаеми колеги,
Имаме удоволствието да Ви поканим да участвате в комплексното състезание за купата на «Пещерен клуб - Черни Връх» по случай 50-тата годишнина от основаването му.
Състезанието ще се проведе на 29 март 2008 г. в пещера «Темната Дупка» край гара Лакатник. В рамките на състезанието, Вие ще можете да опознаете пещерите в района, да наблюдавате и да участвате в организираното състезание.
В комплексното състезание могат да участват минимум 8 отбора от по двама души, със стаж като пещерняци от минимум 2 години, които трябва да заявят своето участие по електронен път на адреса на „ПК – Черни Връх“ (
Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите. ) по приложения образец в срок до 24 март. Окончателният състав на отборите ще бъде обявен от организаторите и официално оповестен на Интернет страницата на БФСп http://www.speleo-bg.com на 25 март.


 
АСКС
Вторник, 12 Февруари 2008г.
Вчера, 11.02.2008г. в музея "Земята и хората" се състоя Учредителното събрание на Асоциацията на спелео клубовете в София. Присъстваха представители на 9 софийски клуба - ПКСУ София, ПК Искър, СПК Академик, ПК Прилеп 1962, Спелео плюс, Болкан Адвенчър, Под ръба, ТД Витоша, ПК Черни връх.
Беше избран Управителен съвет на Асоциацията в състав: Татяна Виналиева - Академик, Яна Йовева - София, Георги Стайчев - Искър, Цветан Кустурков - Под ръба, Светлана Тихова - Б. Адвенчър, Цветан Благоев - Прилеп 1962, Мартин Трантеев - Спелео плюс, Николай Орлов - Витоша и Николай Каменов - Черни връх. За председател на УС беше избрана Татяна Виналиева.
Също беше определена и встъпителната вноска и членския внос за годината. Назначено беше и първото събиране на Управителния съвет, с което работата на Асоциацията започва. Снимки може да видите тук>>>
Да ни е честита новата Асоциация и дано работи за това, за което я създадохме...

 
156-тата Украинска експедиция за проучване на пещерата Озьорна
Четвъртък, 07 Февруари 2008г.
На 06.02.2008 г. в 20:00 пристигна в София групата участвала в 156-тата Украинска експедиция за проучване на пещерата Озьорна. Експедицията се проведе от 26.01 до 02.02.2008 г. в село Стрелковци, Боршовски район, Тернополска област. В проявата участваха 62 украински и 4 български спелеолози. Бяха открити и картирани над 100 метра нови части в Близкия и Преходния район, а група от 15 спелеолози в лагер в Далечния район картира части в Октябарски район.
В самия край на експедицията на 01.02 в 15:30 часа стана ПТП с българския автомобил, без жертви. В резултат на това българската група бе задържана да не напуска района на общината до "изясняване" на случая и издаване на документ, с който може да се напусне страната. Бюрокрацията в Украйна проточи случая в продължение на 4 дни и половина...
Пещерен клуб и спелео училище "София" благодари за оказаното съдействие по време на престоя пред и в милицията в Боршив на Андрей Кананович, Владимир Снигур - Папа и консула на Република България в Украйна - Борислав Чакъров.
 
Боян Петров за първата българска пещерна експедиция в Косово
Вторник, 19 Февруари 2008г.

Тези дни Косово е в центъра на вниманието на цял свят. Срещата с известният изследовател, алпинист и спелеолог Боян Петров на 19 февруари т. г., от 19.00 часа в джаз-клуб “Сачмо” ще ни позволи да погледнем на размирната област от съвсем друг ъгъл.

Във вторник Боян Петров ще направи прожекция и ще разкаже за първата българска пещерна експедиция в Косово – в пещерата Грика е Мадхе (Gryka e Madhe), позната също като Вельика Клисура и Голямата дупка. Шестимата участници от Русе и София под ръководството на Валери Пелтеков действаха в рамките на международен екип с участието на словашки и местни спелеолози.

В резултат на общите усилия са картирани 460 м галерии в горната средна част на пещерата Грика е Мадхе. Данните ще бъдат обработени със програмата за изчертаване на карти “THERION”, с която работят словаците. Българската карта е прибавена към оригиналната словашка карта на пещерата. Боян Петров събра пещерна безгръбначна фауна от Грика е Мадхе и Шпела е Дринт тъ Бардхъ (Пещерата на Бели Дрин).

Входът е свободен.
Заповядайте!

 
Общо Събрание
Петък, 08 Февруари 2008г.

На 18.02.2008 - понеделник /старо предложение беше за 20.02.2008/ от 19.00 УС свиква Общо събрание при следния дневен ред:
1. Отчет на ръководството на клуба за дейността през изминалата година
-Общ преглед на година /експедиции, курсове - Пещерняк, Техническо и Инструктори, членска маса, административни/ - Огнян Стоянов
-Състояние и количество на материалната база - Енчо Енчев
-Финансово състояние - Никола Дончев
2. Доклади за проведени мероприятия през годината
- Украйна - март, декември - Огнян Стоянов
- Румъния, Албания - Енчо Енчев
- Албания, Сарма - Желязко Мечков
3. Обсъждане на отчетите, допълнения
4. Предложения за приемане на нови /редовни и почетни / членове и изключване на стари - гласуване
5. Обсъждане и гласуване на форма и размер на членски внос - гласуване
6. Препоръки, критики и /или/ изменения в политиката на УС на клуба
/дискусия и при изменения гласуване/
7. Предложения и приемане на план за дейността през 2008 г.
/покани за експедиции, клубни прояви, други/ - гласуване
8.Разни

За тази дата и час е предвидено да се съберем в квартирата на Желязко и Деката...
Ако има промени - дата, час, място - ще бъдете своевременно уведомени...
Предложения за включване в дневния ред на клубния мейл или във форума на клуба...
Молби за членство - от ръководството

 
Лектория в националния музей "Земята и хората" - Сарма 2007-2008
Четвъртък, 24 Януари 2008г.

На 25 януари 2008 г. (петък) от 18:30 ч. в голямата видеозала на националния музей “Земята и хората” ще се състои среща-разговор с участниците в завършилата руско-българска пещерна експедиция в пропастта Сарма, Кавказ, Абхазия и показване на снимки от нея.

Вход свободен.
Всички са добре дошли!

 
<< Начало < Предишна 21 22 23 24 25 26 27 28 Следваща > Край >>

Страница 21 от 28

Сбирки всяка сряда след 19.00 ч.
в Клуб на пещерняка, ул. Кирил и Методий 42, ет. 1
Къде ще ходим
Календар на републикански, клубни и други прояви...
Последни албуми в галерията
Последно публикувано
Партньори

outsider_logo

Алпи

Стената

Go!Outdoor

Булинс

Популярно

 

© 2024 Пещерен клуб и Спелео училище София
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.