Пещерен клуб и Спелео училище София
Пещерен клуб и Спелео училище София
Българска Федерация по Спелеология
Основно меню
Начало
Клубът
Спелео Училище
Технически описания
Новини
Форум
Галерия
Полезно
Контакти
Кой е тук?
В момента има 39 посетителя в сайта
Добре дошли на нашата страница
  От тук ще разберете кои сме ние-
членовете на Пещерен клуб София ,
къде лазим и от къде си носим кал в къщи...
Ще разберете що е туй спелеология и колко от тази наука е спорт и купон...
Ще разгледате много снимки не само от пещери...


... и най вече ще се докоснете до вълшебството на подземния свят...
Ето и най актуалното:


Нашите момчета достигнаха дъното на Сарма
Четвъртък, 03 Януари 2008г.

На 30 декември Желязко Мечков и Павлин Димитров (Папи) достигнаха дъното на пещерата Сарма (-1549 м.)

Продължава работата на осемте български спелеолози, участващи в съвместна руско-българска спортно-изследователска експедиция в седмата по дълбочина пропаст в света Сарма (-1549 м.), намираща се в масива Арабика, Кавказ (Абхазия).

 
Повече за коледната експедиция в Украйна
Сряда, 02 Януари 2008г.
С пожелания за успешна 2008 година, Ви каним на 03.01.2008 година от 11 часа в прес клуб България в Националният стадион “Васил Левски” да Ви запознаем с резултатите от Експедиция “Украйна 2007” която се проведе от 21 до 29 декември 2007г. в гипсовите пещери Кристална и Млинки. Ще разкажем пресни впечатления и ще покажем снимков материал. По време на експедицията бяха корегирани на картата над 2,5 км галерии в по-голямата си част с височина едва 50 см... Екипа беше предимно млад, а изследването се извършваше от подземен лагер в който българските пещерняци прекараха 5 дни под земята. Пак там те посрещнаха и Коледа...


 
Експедиция Сарма отплава
Понеделник, 17 Декември 2007г.

На 15 декември 2007 (събота) в 20:00 часа, българският екип от експедиция Сарма отплава с ферибота „Средец” от Бургаското пристанище. Очаква се да пристигнат в Новоросийск след 3-4 дена. От там с влак ще продължат до Сочи, където ще се срещнат с руската част от експедицията. След което от Адлер ще отлетят с хеликоптер към Кавказ и базов лагер.

Ние от пещерен клуб „София” им пожелаваме успех в експедицията и ги очакваме живи и здрави да се завърнат януари догодина и да посрещнем заедно по стар стил новата година  ;-)

Информация за хода на експедицията може да следитe тук: http://sarma.pk-sofia.com

 

 
Алпиниадата за Рила – силно клубно представяне ;-)
Вторник, 11 Декември 2007г.

 И така, мина и замина осмодекемврийската алпиниада в защита на Рила, на която и пещерен клуб „София” беше съорганизатор.

Събитието стартира на осми по обед. Имаше бой с топки между „инвеститори” и „еколози” ... е, и в двата случая бяха все от наште хора – еколози, пещерняци, алпинисти, ама за каузата трябваше да се прежалят да влезнат за малко и в кожата на инвеститори.. Таман да видят лесно ли им е на тях... особено като изядат боя със снежни топки.

 
СМС новини от експедицията в Украйна
Сряда, 26 Декември 2007г.

Ето малко смс новинки от експедицията в Украйна ;-) Очакваме подробно инфо и снимки от тях съвсем скоро. Надяваме се - още тази година ;-)

21 декември:
На 21 успешно влязохме. Картираме. На 26 излизаме. Весела Коледа на всички.

26 декември:
Ние сме вече в Млинки :-)
По всичко личи, че банята ще е чак в София. Водата се вади от кладенец с пробита в леда дупка. Весела Коледа.

 
Пресконференция и за Украйна...
Петък, 14 Декември 2007г.
Приятели и колеги,
Каним Ви на 17.12.2007 от 13.00ч. в Пресклуб "България" на пресконференция относно заминаващата на 20 декември българска пещерна експедиция в Украйна.
Седмица след тръгването на "кавказкото" crew към една от най-дълбоките бездни в света -  пещерата Сарма в Кавказ, друга група от 16 пещерняка от клубовете София, Искър и Черни връх се отправят към едни от най -дългите и красиви пещери - гипсовите Озьорна - уникална система от 117 км.  и Кристална - най красивата пещера в Украйна, със скромните 24 км дължина.

 
Отново в Украйна
Сряда, 05 Декември 2007г.

Седмица след като замине 8 членната група за Кавказ, други 7 човека от нашия клуб също ще напуснат пределите на България. За втори път тази година клубът ни организира експедиция в кристалните пещери на Украйна, като този път състава е от 16 пещерняка от три български клуба - клубовете София, Искър и Черни връх. Половината от състава вече беше през март там и сега ще бъде продължена работата в пещерата Кристална, като ще се докартират някои участъци в дълбочина на известната пещера. Също така ще бъде направен и 3-4 дневен подземен лагер в пещерата Озьорна с цел опознаване и проучване. Най вероятно ако остане време, ще се отбием и до пещерата Млинки за кратка опознавателна разходка. Експедицията е отново съвместна с Пещерен клуб Подолие - Тернопол, Украйна.
Повече за датите, целите, участниците и украйнските карабитки в тази експедиция във форума .

 
<< Начало < Предишна 21 22 23 24 25 26 27 28 Следваща > Край >>

Страница 23 от 28

Сбирки всяка сряда след 19.00 ч.
в Клуб на пещерняка, ул. Кирил и Методий 42, ет. 1
Къде ще ходим
Календар на републикански, клубни и други прояви...
Последни албуми в галерията
Последно публикувано
Партньори

outsider_logo

Алпи

Стената

Go!Outdoor

Булинс

Популярно

 

© 2024 Пещерен клуб и Спелео училище София
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.